SCENPROGRAM

MATTIAS RECK

Fredag 15 maj klockan 12.00

Mattias berättar om jobbet som tränare för cykelproffsen på världstouren och delar med sig av konkreta tips kring hur du som motionär kan jobba med din kondition och uthållighet. Föreläsningen vänder sig till alla som gillar konditionsidrott oavsett form, men det blir med all säkerhet en del hel del cykelsnack.

JAN HAAK - VINNANDE MOTIVATION

Fredag 15 maj klockan 13.15

Jan Haak är Sverigelöparen som sprang rekordsnabbt genom hela Sverige, i ett projekt som media bevakade ända från starten i Malmö till målgången på Kebnekaises topp. Efter genomförandet har han deltagit som föreläsare och inspiratör vid många olika konferenser inom om idrott och hälsa. Nu är han på plats hos oss för att försöka ge oss svaret på frågan om vad 190 mils löpning genom ett avlångt land faktiskt kan lära dig om livet.

SPORTREHAB - EXPERTENAS RÅD OM VANLIGA LÖPARSKADOR

Torsdag 14 maj och Fredag 15 maj klockan 14.30

Experterna från Sportrehab är tillbaka med sin populära session där dem delar med sig av sin erfarenhet och kunskap kring vanliga idrotts- och löparskador. Dem är såklart också redo med svar på just dina frågor.

PACE ON EARTH - ATT FASCINERAS AV DET OMÖLJIGA

Fredag 15 maj klockan 15.30

Att fascineras av det omöjliga är en varm föreläsning med ultralöpning och helt galna utmaningar som utgångspunkt. Johnny Hällneby tar oss med på en resa som stärker tron på att det faktiskt går att ta sig hela vägen fram, även när man inte har en aning om hur vägen dit ser ut.

KAROLINE PETTERSSON

Fredag 15 maj klockan 18.15
Göteborgsvarvets ambassadör och populära dietist hjälper oss tackla ämnet kost på ett sätt som får oss att förstå hur allt hänger ihop. Hon passar också på att slå hål på en rad trötta, gamla myter.

11 topphemliga maratontips från Vildmarksleden

Fredag 15 maj klockan 19.15
Genom berättelser från olika lopp och miljöer får du här träningstipsen som håller dig både skadefri och motiverad. Presentatörerna arbetar med Skogsmaran och Båstad Marathon, två evenememang genom vilka de träffat och samlat in erfarenheter från tusentals entusiastiska löpare.