SCENPROGRAM

CHARLOTTE KALLA OCH MUSTAFA MOHAMED

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 12.00

Göteborgsvarvets huvudpartner ÅF bjuder på en intervju med mästarna Charlotte Kalla och Mustafa Mohamed. Anmäl dig kostnadsfritt via knappen nedan, sen är det bara att ta plats!

MUSSES TIPS OM TRÄNING OCH TÄVLING

FREDAG 17 MAJ KL 12.30

Världens gladaste löpare Mustafa Mohamed pratar om träningsupplägg och mål, förberedelser inför stora lopp och hur du lägger upp strategin under loppet för att få en så bra upplevelse som möjligt.

LINUS THÖRNBLAD

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 12.00

Han reste jorden runt och tävlade på världens största friidrottsarenor, men för Linus Thörnblad kom framgången med en mörk baksida. Bara 25 år gammal var han framme vid ett vägskäl som tvingade honom att välja en annan väg för att till en början ens överleva. Efter en lång kamp är han nu tillbaka med en historia om psykisk ohälsa, utbrändhet och en föreläsning om att själv få sätta punkt.

LÖPNING & SKADOR

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 14.00 OCH FREDAG 17 MAJ KL 17.00

Experterna från Sportrehab är på plats för att dela med sig av sin kunskap kring sjukgymnastik, effektiv rehabilitering och förebyggande träning. Ta chansen att få svar på dina frågor.

ARMAND KRAJNC

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 15.30

Den förre världsmästaren i boxning Armand Krajnc kommer till Göteborgsvarvet Expo för att prata om livet och träningen. Med sitt nya träningskoncept 12 Rounds vill han inspirera oss till att kunna träna som en mästare.

ÄR DU REDO FÖR EN STÖRRE UPPGIFT?

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 14.30

Vi gästas av Nadim Ghazale från Polishögskolan som informerar om de olika antagningskraven, utbildningen och hur det är att arbeta som polis. Göteborgsvarvet Expo är stolta över att få vara med på vägen mot en tryggare framtid.

KRISTINA PALTÉN

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 14.00

Det började som en utmaning mot de egna fördomarna och slutade med en resa som uppmärksammats över hela världen. Ta del av författaren och äventyraren Kristina Palténs fantastiska berättelse om när hon sprang genom Iran, en 1840 kilometer lång sträcka fylld av både utmaningar och oförglömliga möten.

YMR TRACK CLUB & MUSTAFA MOHAMED

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 16.00

Mustafa Mohamed är en tidigare mästare i Göteborgsvarvet och en av våra mest folkkära friidrottare. Sedan ett tag tillbaka springer han i kläder från YMR Track Club, ett sportvarumärke med retrokänsla och kläder tillverkade i Västergötland. Här får vi lyssna till en spännande intervju där Mustafas karriär och hans förberedelser inför för ännu en duell i varvet står i fokus.

MIRANDA KVIST - UPPLEVELSER VÄXER PÅ TRÄD

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 17.30

Miranda Kvist är inte bara prisad för sitt ledarskap, hon har också blivit utnämnd till en av Sveriges mest vältränade doldisar. Här bjuder hon på en inspirerande historia om liv och upplevelser som kommer att motivera dig en lång tid framöver.

BORN TO RUN

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 18.30 OCH FREDAG 17 MAJ KL 18.30

Born To Run Sports Club startades 2014 och har idag hunnit bli Sveriges största utbildare för löpare med sin inriktning på vetenskapligt förankrade träningsmetoder och kurser. På Göteborgsvarvet Expo presenterar dem tillsammans med BRUCE en inspirerande föreläsning som handlar om löpteknik, skor och rörelsevanor.

VIKTOR BYHR

STORA SCENEN TORSDAG 16 MAJ KL 19.00

På 42 månader tog sig Viktor Byhr från ett destruktivt liv till att tävla i OCR som en av de bästa i Sverige. Vi får veta mer om hans resa i föreläsningen Antidepp till livet, en stark och inspirerande berättelse om hur våra huvuden kan vara både vår bästa vän och vår värsta fiende.

MYTER OCH SANNINGAR OM KOST

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 13.15

Karoline Pettersson är legitimerad dietist och ger dig allt du behöver veta om mat och näring! En spännande föreläsning om kost där hon reder ut myterna om alltifrån kolhydraträdsla och proteinhets till magiförklarade livsmedel som till exempel kokosolja – är det så bra som alla säger?

Hon ger dig också tydliga insikter kring hur mycket du behöver äta för att prestera och leva hälsosamt. Enkla vardagsknep för att tappa några extrakilon varvas men tips på hur du på bästa sätt maximerar din kost.

SUSANNA SVEDBERG

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 10.45 OCH LÖRDAG 18 MAJ KL 11.15

Susanna Svedbergh driver idag All Season Fitness och brinner för att hjälpa sina medmänniskor stärka sina kroppar och ta kommando över sin livsstil. Under föreläsningen “Funktionell Träning för löpning” får du inspiration för att stärka din kropp mot ett starkare, snabbare och mer skonsamt löpsteg.

FISKHANDLARENS VÄLGÖRENHETSAUKTION

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 18.00

För första gången välkomnar vi fiskhandlaren och hans välgörenhetsauktion till mässan. Det blir en parad av grymma föremål där ingen kan förutspå vart det kommer att landa. Ta chansen att ropa hem något av våra exklusiva eller oväntade objekt där varenda krona går oavkortat till ett välgörande ändamål som du väljer. Följ oss på Facebook för att få koll på auktionsbordet.

10 TIPS FÖR ATT KLARA ETT MARATON

TORSDAG 16 MAJ KL 15.30 OCH FREDAG 17 MAJ KL 16.30

Hindås Kommunalförening tillsammans med Skogsmaran, Båstad Marathon och Sandsjöbacka Trail går igenom de tio bästa tipsen för att klara av ett maraton.

ANDERS BODIN OCH HANS MUSIKER

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 20.00

Anders Bodin, alias Bodinrocker är ambulanssjukvårdare med många varv i sjukvårdens tjänst. Han är även löpare, rockstjärna och upphovsman till låten The Race som han tillägnat Göteborgsvarvet. För att peppa oss lite extra kvällen innan loppet är han på plats med sitt band under mässans sista timmar.

MASSAGE I VÄRLDSKLASS

STORA SCENEN FREDAG 17 MAJ KL 15.00

Världens enda medicinskt certifierade massagefåtölj. Vill du också höra mer om är det ett bra läger här när Friskonomen är på scen. I deras monter kan du såklart också få testa hur den känns.