Scenprogram

Programmet uppdateras löpande

Programmet uppdateras löpande

Scenprogram med framstående sport och hälsoprofiler!

Scenprogrammet ingår i din entrébiljett och ingen anmälan krävs.

 

Se scenprogram nedan. Välkommen!

 • Alla dagar
 • torsdag 18 maj
 • fredag 19 maj
 • lördag 20 maj
 • FavoriteStar

  Mina favoriter


  Visa endast favoriter
Page 1
torsdag

Boktips för löpare

Karin Emanuelsson

Tips om löparböcker att läsa under sömnlösa nätter före Göteborgsvarvet. Bibliotekarie Karin Emanuelsson, Biomedicinska universitetsbiblioteket i Göteborg.

Göteborgsvarvets folkhälsoarbete

John Dohlsten

Folkhälsoarbetet  genomsyras av tre fokusområden: fysisk aktivitet, utbildning och gemenskap. John Dohlsten är samverkansdoktorand inom idrottsvetenskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap(IKI).

Hur kan innovation bidra till  bättre hälsa?

HiQ

Hör HIQ berätta om de senaste innovationerna inom tekniken som kan förbättra vår hälsa

Hitta dina inre drivkrafter

Jenny Andersson

Rätt attityd i en föränderlig värld? Många ger upp tanken på att det är möjligt att leva det liv man egentligen vill leva. Att när man väl valt en väg så är det så. Men tänk om det är på ett annat sätt? Tänk om livet istället är i ständig förändring och att man har rätt att välja om? Genom att skapa medvetna val och attityder stärker man sig själv och ökar glädjen i livet. Du kan välja nya vägar som skapar mer glädje och energi! Jenny bjuder på verktyg och egna erfarenheter för att bidra till mer glädje och energi i en allt mer föränderlig värld.   Personligt ledarskap – här & nu Genom att leda sig själv varje ögonblick i vardagen når man nya resultat. Personligt ledarskap stärker individer och organisationer och ökar glädjen i både livet och på jobbet. Och det börjar här och nu, med dig själv.  

 • Om att skapa glädje och flow
 • Medvetande träning och närvaro här & nu
 • Kommunikation med dig själv och andra
 • Helhjärtade mål
 • Fokus och beslut
 • Balans i livet
 • Att hantera rädslor, stress och oro
  Jenny föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

Ung och lovande – Är det här Sveriges framtida svar på Mo Farah?

Suldan Hassan

Talangen Suldan Hassan har efter bara tre år slagit sig in i Sverige eliten. Hör hans berättelse om vägen dit.

GP PEPP – ” I Musse Hack i Häl”

GöteborgsPosten, Mustafa Mohamed

GP presenterar, Musse hack i häl och de fyra löparna Cecilia, Anna, Pelle och Daniel som förberett sig inför sitt livsutmaning. De ska slå folkkäre löparstjärnan Mustafa “Musse” Mohamed på Göteborgsvarvets bana. Har de lyckats? Hör deltagarna berätta och se finalen på Göteborgsvarvet Expo.

Det är aldrig för sent

Kari Martens

Det är aldrig försent – Kari är ett levande exempel på att det går att komma tillbaka till livet.   Kari vet vad han talar om för att han satt fast förankrad i TV-soffan. När han ställde sig på vågen så visade den att han vägde 106 kilo och då tyckte hans fru Petra att det fick vara nog.   – Har du tittat dig själv i spegeln. Halsen är utanför öronen, sade Petra till Kari där han satt. Kari reste sig ur soffan och letade upp ett par träningsskor och begav sig ut för att springa, men det gick inte. Kroppen sade ifrån och redan efter tio minuter fick han ge upp. En månad senare en söndagmorgon vaknade Kari av att han inte fick luft. Det blev akutfärd i ambulans till sjukhuset med en befarad hjärtinfart.   Då började Kari tänka och insåg att det var allvar. – Jag ville se min son Oliwer växa upp så mitt mål blev att ändra livsstil, säger Kari, som menar att det gäller att hitta ett svar på frågan varför! Varför ska jag göra en förändring? För mig var min son och familj nummer ett och min stora motivation.   – Tack vare 100 genomförda Ironman distanser har jag lyckats hålla mig i form, trots en del både upp- och nergångar under resans gång, säger Kari.   Kari föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

Life Kinetik - träningsmetoden för hjärnans utveckling

Amelie Olausson

Träningsmetoden Life Kinetik är baserad på den senaste forskningen om hur den mänskliga hjärnan är uppbygd och fungerar. Var och en av oss har ungefär 100 miljarder hjärnceller. En enorm mängd och en enorm resurs för dina tankar, idéer och vardagliga färdigheter. Men trots att alla har samma potential är vi olika. Vissa av oss är mer handlingskraftiga, har bättre minne och har lättare att lära sig nya saker. Vad beror det på?   Svaret ligger i förbindelserna mellan våra hjärnceller. Hur effektiva vi är beror alltså inte på hur många hjärnceller vi har utan på hur hjärncellerna samverkar med varandra.   Med koordinativa uppgifter, träning av det visuella systemet samt kognitiv träning utvecklar Life Kinetik din hjärna. Detta medför t.ex. bättre koncentrationsförmåga, högre stresstålighet, mer kreativitet, ökat självförtroende samt många andra positiva effekter.   Amelie föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

Tänk om du kunde springa och återhämta dig samtidigt?

Tommy Olausson

Tänk om den största betydelsen för hur din kropp mår är HUR du går? Tänk om du kan läka och återhämta dig samtidigt som du går eller springer?   I träningen läggs ofta stort fokus på intervaller och styrketräning för att bli bättre löpare, men tänk om det är viktigare att prata om HUR vi rör oss? Vilken betydelse har egentligen dina steg för kroppen, både när det gäller träningsresultat så väl som hälsa och återhämtning?   Tommy spelade fotboll på elitnivå, men blev tvungen att avbryta sin karriär på grund av skador. Där började hans sökande efter något som skulle kunna hjälpa honom att bli frisk. Han gjorde en av vår tids mest revolutionerande upptäckter; att vårt dagliga rörelsemönster – det vill säga hur vi går, springer, sitter och står – antingen bryter ner eller bygger upp vår kropp, oavsett om vi tränar eller inte.   Tommy föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå.  

Anders Szalkai´s bästa tips för att optimera Varvet – frågor och svar

Anders Szalkai, chefredaktör på Runner’s World, är en av Sveriges mest namnkunniga löparexperter, med ett förflutet som elitmaratonlöpare. Han är den senaste svenska manliga löpare som vunnit Stockholm Marathon och har sprungit maraton för Sverige i både OS, VM och EM. Efter elitkarriären har Anders varit tränare för såväl andra elitlöpare som för tusentals motionslöpare genom sina uppskattade träningsprogram. Han ger dig de bästa ”sista minuten-tipsen” för Göteborgsvarvet och svarar på dina frågor.

Maratonstartare, bloggare, New Balance ambassadör och löpvagnssprinter

Simon Wikstrand

”Hur långt är det här Broloppet egentligen?” 21,1 kilometer svarar kollegan. Luften går ur Simon fullständigt. Han är 24 år gammal, har ett stillasittande jobb och är lönnfet. Varför ställde han upp på det här? Vadet på jobbet om att springa ett halvmaraton 2010 var startskottet för något som han aldrig kunnat föreställa sig och början på en romans med löpning som förändrade hans liv, både karriärmässigt och privat. Idag är Simon 31 år gammal och har de senaste fem åren hunnit med att starta Sveriges andra största maraton (som nu även är hans yrke), springa över 100 tävlingar varav 12 med sina barn i sportbarnvagn, driva träningsgrupp, blogga och påbörja en bok om löpning. Samtidigt som han är småbarnsförälder. Lyssna på Simon berätta om hur man får ihop träning, livet och karriären samtidigt som man har kul på vägen!

Tobaksbarn – 50kr och barnarbete på köpet

Hur tänker Sveriges unga kring sin hälsa och sitt engagemang för en hållbar utveckling? Kom och lyssna till en intervju med A Non Smoking Generations föreläsare samt ett smakprov av föreläsningen som får unga att tänka om.

Mental boost - förbered dig mentalt inför 21,1 KM

Lars-Eric Uneståhl

Boosta dig själv med att få tips och råd hur du bäst förbereder dig mentalt inför Varvet! Lars-Eric Uneståhl, ledande forskare inom mental träning, föreläser i samarbete med PROMAS.   Lars-Eric Uneståhl, ”Mentala träningens fader” och som ingår i PROMAS Forskningsråd, har arbetat med en rad svenska landslag samt med den olympiska idrotten i ett tiotal länder världen över. Nyligen coachade han Håkan Ericson, Förbundskapten för svenska U-21 landslaget i fotboll, som säkrade EM-guldet 2015!

Fredrik Paulún

Fredrik Paulún, grundare av Paulúns, finns på scenen varje dag och kommer fokusera på följande områden:    1. Tarmfloran får dig i form - hur din tarmflora påverkar återhämtning, fettförbränning och muskeltillväxt 2. Fem magiska knep för bättre uthållighet - visste du att du kan äta dig till bättre kondition? 3. Tajma dina måltider för optimala resultat - vad du äter är viktigt, men när du äter är kanske viktigare   Den här föreläsningen kan även ses på fredag och lördag

Tobaksbarn – 50kr och barnarbete på köpet

Hur tänker Sveriges unga kring sin hälsa och sitt engagemang för en hållbar utveckling? Kom och lyssna till en intervju med A Non Smoking Generations föreläsare samt ett smakprov av föreläsningen som får unga att tänka om.  

Tre tips som får dig att springa fortare

Jill Holmström

Inspirerande och lärorik föreläsning om kostens betydelse för vår prestation och hälsa med Jill Holmström leg.dietist och lic.PT   Jill är en flitigt anlitad föreläsare och skribent inom ämnet kost och träning och driver det egna företaget ” Lev starkare”. Hon utbildar för SAFE Education och under devisen ” Våga ät” sprider hon sitt hälsobudskap.

Grundaren för jogg.se, Krister Lindström, berättar om Tekniken som gjorde löpnin......

Krister pratar om den löpande primaten och evolutionen. Om hur tekniken snabbt förändrade löpningen. Hur appar väcker löparglädjen i oss (och vår inre primat)

Page 1
fredag

Hitta dina inre drivkrafter

Jenny Andersson

Rätt attityd i en föränderlig värld? Många ger upp tanken på att det är möjligt att leva det liv man egentligen vill leva. Att när man väl valt en väg så är det så. Men tänk om det är på ett annat sätt? Tänk om livet istället är i ständig förändring och att man har rätt att välja om? Genom att skapa medvetna val och attityder stärker man sig själv och ökar glädjen i livet. Du kan välja nya vägar som skapar mer glädje och energi! Jenny bjuder på verktyg och egna erfarenheter för att bidra till mer glädje och energi i en allt mer föränderlig värld.   Personligt ledarskap – här & nu Genom att leda sig själv varje ögonblick i vardagen når man nya resultat. Personligt ledarskap stärker individer och organisationer och ökar glädjen i både livet och på jobbet. Och det börjar här och nu, med dig själv.  

 • Om att skapa glädje och flow
 • Medvetande träning och närvaro här & nu
 • Kommunikation med dig själv och andra
 • Helhjärtade mål
 • Fokus och beslut
 • Balans i livet
 • Att hantera rädslor, stress och oro
  Jenny föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

Jag vågade inte springa

Eric Bergström

Eric, som föddes med namnet Jonathan, var den stammande killen som alltid var blygast i klassen. När det var dags att läsa högt eller stå framför klasskamraterna gömde han sig på toaletten eller låtsades vara sjuk.   På Göteborgsvarvet Expo föreläser han med en brinnande vilja att berätta hur det är att vara den osynliga personen i gruppen, som finns där någonstans i bakgrunden och vilka konsekvenser det får i livet.   Vid 20 års ålder, år 2010, bytte han namn i samband med starten på universitetet. Ett val som då var helt styrt av rädslan för att stamma och att göra bort sig inför andra. Bytet gjorde inte mycket skillnad och några år senare nådde han botten när ångesten hade total kontroll över hans liv – vilket också skulle bli vändningen mot ett friare liv. Med desperat läsning av självhjälpsböcker och en djup vilja att förändra sitt instängda liv började han utmana sina sociala rädslor för att bygga självförtroende. Det första steget av många var att bara börja kolla andra människor i ögonen. Efter några veckor kunde han ge främlingar high fives på stan och fortsätta sina utmaningar i ännu större skala.   Eric föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå  

Mental boost - förbered dig mentalt inför 21,1 KM

Lars-Eric Uneståhl

Boosta dig själv med att få tips och råd hur du bäst förbereder dig mentalt inför Varvet! Lars-Eric Uneståhl, ledande forskare inom mental träning, föreläser i samarbete med PROMAS.   Lars-Eric Uneståhl, ”Mentala träningens fader” och som ingår i PROMAS Forskningsråd, har arbetat med en rad svenska landslag samt med den olympiska idrotten i ett tiotal länder världen över. Nyligen coachade han Håkan Ericson, Förbundskapten för svenska U-21 landslaget i fotboll, som säkrade EM-guldet 2015!

Aldrig ensam

Charlie Eriksson

Charlie Eriksson är utsedd till Årets Föreläsare 2016 av SAJ. Efter att själv ha lidit av psykisk ohälsa i form av depression och panikångest som resulterade i flertalet självmordsförsök fann han motivationen att börja inspirera och motivera andra ungdomar att välja livet samt att skapa en social acceptans kring ämnet. Genom sin egen historia i centrum levererar han kunskap, inspiration och känslor till åhörarna.   Presenteras av  SAJ Förmedlingsbyrå  Läs mer om Charlie på www.saj.se

Maratonstartare, bloggare, New Balance ambassadör och löpvagnssprinter (prel. ti......

Simon Wikstrand

(Preliminär tid) ”Hur långt är det här Broloppet egentligen?” 21,1 kilometer svarar kollegan. Luften går ur Simon fullständigt. Han är 24 år gammal, har ett stillasittande jobb och är lönnfet. Varför ställde han upp på det här? Vadet på jobbet om att springa ett halvmaraton 2010 var startskottet för något som han aldrig kunnat föreställa sig och början på en romans med löpning som förändrade hans liv, både karriärmässigt och privat. Idag är Simon 31 år gammal och har de senaste fem åren hunnit med att starta Sveriges andra största maraton (som nu även är hans yrke), springa över 100 tävlingar varav 12 med sina barn i sportbarnvagn, driva träningsgrupp, blogga och påbörja en bok om löpning. Samtidigt som han är småbarnsförälder. Lyssna på Simon berätta om hur man får ihop träning, livet och karriären samtidigt som man har kul på vägen!

Alexandra Zazzi - inställd pga sjukdom

Tre snabba frågor med Alexandra Zazzi - hör henne berätta mer på scenen på Göteborgsvarvet Expo

 1. Vad kommer du tala om på Göteborgsvarvet Expo Mat & Motivation i vardagen med en smakguldkant
 2. Vilket är ditt bästa träningstips? Oavsett hur trött du är, håll dig till inplanerade träningsdagar. Känns kroppen mör, ta en promenad istället eller gå på löpbandet och sätt dig i bastun. Gör träningen till egen tid.
 3. Vem  är din förebild? Jag har många och tittar på en del motivationsbloggar. Lofsan är en och Älskar Annika Sjöös entusiasm och paleotankar.

Makalösa människa

Christian Wass

Vi människor är makalösa på att ställa om till förändrade livssituationer. Men hur går det till rent konkret? Vilka faktorer kan hjälpa till att driva oss framåt? Och framför allt; hur förbereder man sig på förändringar?   På Christian föreläsning tas du med på en inspirerande livsberättelse med fokus på förändringens olika faser. Det blir hög igenkänningsfaktor, skratt och allvar från en föreläsare med mycket självdistans och glimten i ögat. Dessutom kommer du få konkreta verktyg att omedelbart använda både i det privata och i din yrkesroll.   Christian föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå  

Ett steg i taget

Tommy Davidovic

Tänk om förändring, motivation och engagemang egentligen är mycket lättare än vi tror! Vad skulle det då innebära för dig eller din organisation?   Tommy har jobbat med människors förändring i över 10 år. Hans arbete har tagit honom på en resa där han jobbat med både barn och vuxna, chefer och medarbetare, entreprenörer och idrottare, samt utbrända och deprimerade. Detta har lett honom till övertygelsen att förändring är möjligt för alla, inte bara de med disciplin och kämpaglöd!   Men för att kunna skapa förändring, motivation och engagemang behöver vi tänka om. Vad händer om vi utgår från hur människan faktiskt fungerar och anpassar verksamheten efter människan och inte tvärtom?   Tommy föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå  

Hur leder vi ledarna?

Kent Göransson

I alla lag oavsett om det är ett idrottslag, ett företag eller annan typ av organisation dyker ovanstående frågeställning upp. Hur viktig är den individuelle spelaren i förhållande till det totala kollektivet? När jag lyfter ovanstående fråga blir svaret nästan uteslutande ett ja. Men är det så enkelt? Generaliserar inte lite väl mycket om vi anser att alla spelare är lika viktiga i ett lag. – Jag har med min erfarenhet från både näringslivet och idrotten stött på frågan vid många tillfällen och därmed lärt mig hantera den. Just vetskapen om frågeställningen gör att jag med mitt ledarskap känner en trygghet att hantera frågeställningar som är alla spelare lika viktiga i ett lag?

Lovisa Lindh

Lyssna till ett samtal med Lovisa Lindh. Lovisa berättar om hennes väg till framgång och hur hon hittat inspiration och motivation att fortsätta i med och motgång. Om varför hon älskar just 800 meter, distansen som får många andra att kräkas, och om hur det är att jaga tidigare dopningsmisstänkta Abeba Aregawis svenska rekord på 800 meter.   Vilket är ditt bästa träningstips? Bästa träningstips är nog att bestämma dig för vad du vill göra och sen köra på det. Är det att jogga två gånger i veckan eller att nå en final på ett mästerskap spelar inte så stor roll. Svåraste steget kan nog vara att komma över tröskeln och sätta igång för många, men då är det lättare om man har en målsättning.   Vem är din förebild? Förebild rent när det kommer till motivation och att aldrig ge upp är nog Susanna Kallur. Vilken kämpe!”

Therese Svensson

 1. Vad kommer du tala om på Göteborgsvarvet Expo? På min föreläsning kommer du att få höra om min resa. Hur jag har tagit mig dit jag är idag och hur det känns att ha sitt största intresse som sitt jobb. Jag kommer att dela med mig av mina bästa träningstips och motivation för hur du ska hitta en hållbar livsstil och din balans!
 
 1. Vilket är ditt bästa träningstips? Mitt bästa träningstips är att ta på dig din favoritoutfit, ring upp en kompis och boka en träningsdejt. Glöm inte planera in både dag och tid så den blir av. Träna gärna med någon som utmanar dig och får dig att ta fram det där lilla extra!
   
 1. Vem  är din förebild? Min pappa. Jag har alltid varit pappas flicka och han har alltid pushat och stöttat mig att ta steg framåt hela tiden. Få mig att tro på mig själv och våga göra det jag brinner för. Och jag kan ju inte låta bli, nu när jag börjat med crossfit, att nämna Sara Sigmundsdottir, en crosfitare från Island, hon tycker jag är riktigt cool!

Kampen mot klockan - ett maraton på två timmar

Olof Sköld

Fredrik Paulún

Fredrik Paulún, grundare av Paulúns, finns på scenen varje dag och kommer fokusera på följande områden:    1. Tarmfloran får dig i form - hur din tarmflora påverkar återhämtning, fettförbränning och muskeltillväxt 2. Fem magiska knep för bättre uthållighet - visste du att du kan äta dig till bättre kondition? 3. Tajma dina måltider för optimala resultat - vad du äter är viktigt, men när du äter är kanske viktigare   Den här föreläsningen kan även ses på torsdag och lördag

Stark som en björn, snabb som en örn

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström föreläser om hur man kan tänka kring träning för att det inte ska kännas "så satans tråkigt" och berättar om jobbiga saker han har gjort och vad han har lärt sig av det. Kalle är känd från tv-programmen Svett & Etikett och Gympaläraren. I den här föreläsningen berättar han mer om sina tankar om träning.   Kalle föreläser även på lördag

Tre tips som får dig att springa fortare

Jill Holmström

Inspirerande och lärorik föreläsning om kostens betydelse för vår prestation och hälsa med Jill Holmström leg.dietist och lic.PT   Jill är en flitigt anlitad föreläsare och skribent inom ämnet kost och träning och driver det egna företaget ” Lev starkare”. Hon utbildar för SAFE Education och under devisen ” Våga ät” sprider hon sitt hälsobudskap.

Att möta sitt motstånd smart

Louise Gustafsson

Louise föreläser och berättar om sin kamp för livet!   Mellan åren 04-10 kämpade Louise och hennes man mot barnlöshet. Efter 1700 mil i bil till Gbg tur och retur, ett antal operationer och undersökningar samt mediciner i mängder hade de två älskade barn.   Lyckan började le mot oss igen, men så den 28 oktober 2012 när barnen var 2 och 4 år, ramlade jag ihop hemma. Efter ett par dagars förvirrade sjukhusbesök kom domen, en hjärntumör, en högmalign sådan. Efter att ha kämpat så länge för att ge liv riskerade min karriär som mamma bli kortare än jag hade kunnat ana. Jag levde med fast övertygelse om att jag skulle dö inom en snar framtid och vågade ens inte planera för matinköp kommande vecka. – Efter några månader i krisens första stadie landade jag i att mitt sätt att tänka var ohållbart, att det dränerade mig på energi och förstörde allt som gjorde livet värt att leva. Jag gjorde ett val – det måste gå att hitta modet att våga leva och tro på en framtid i gen. Pessimisten måste kunna bli optimist, säger Louise!   När barnen sedan var 2 och 4 år så blev livets grymma paradox en verklighet. Louise drabbades av en hög malign hjärntumör. Efter att ha kämpat för att ge liv riskerade nu karriären som mamma att bli allt för kort. I kampen mot cancern tog Louise ett beslut: Att leva för att leva – inte leva för att dö.   Hör Louise berättelse om vägen tillbaka och om hur träningen blev en central del i hennes resa tillbaka på fötter.   Presenteras av SAJ Förmedlingsbyrå

För en hållbar produktion i den globala sportindustrin?

Mats Svensson - IF Metall

Inspireras av IF Metall som berättar om hållbara arbetsvillkor och en produktion som fungerar för ett hållbart samhälle.

Göteborgsvarvets folkhälsoprojekt: Lilla varvets löparskolor HEJA

Estelle Montler - Projektledare Göteborgsvarvets folkhälsoverksamhet

Projektet HEJA Göteborg bygger på en lokalt anpassad aktivitetsmodell som kommer användas i områden där barn inte deltar i organiserade verksamheter i lika hög utsträckning som i övriga Göteborg.

Page 1
lördag

Möt Youtubern Daniel H och hör hans historia

Youtubern AngelaGeneration möter Youtubern Daniel H för att prata mer om hans relation till grupptryck, rökning och varför han når så många på Youtube

Makalösa människa

Christian Wass

Vi människor är makalösa på att ställa om till förändrade livssituationer. Men hur går det till rent konkret? Vilka faktorer kan hjälpa till att driva oss framåt? Och framför allt; hur förbereder man sig på förändringar?   På Christian föreläsning tas du med på en inspirerande livsberättelse med fokus på förändringens olika faser. Det blir hög igenkänningsfaktor, skratt och allvar från en föreläsare med mycket självdistans och glimten i ögat. Dessutom kommer du få konkreta verktyg att omedelbart använda både i det privata och i din yrkesroll.   Christian föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

Fredrik Paulún

Fredrik Paulún, grundare av Paulúns, finns på scenen varje dag och kommer fokusera på följande områden:    1. Tarmfloran får dig i form - hur din tarmflora påverkar återhämtning, fettförbränning och muskeltillväxt 2. Fem magiska knep för bättre uthållighet - visste du att du kan äta dig till bättre kondition? 3. Tajma dina måltider för optimala resultat - vad du äter är viktigt, men när du äter är kanske viktigare   Den här föreläsningen kan även ses på torsdag och fredag

Stark som en björn, snabb som en örn

Kalle Zackari Wahlström

Kalle Zackari Wahlström föreläser om hur man kan tänka kring träning för att det inte ska kännas "så satans tråkigt" och berättar om jobbiga saker han har gjort och vad han har lärt sig av det. Kalle är känd från tv-programmen Svett & Etikett och Gympaläraren. I den här föreläsningen berättar han mer om sina tankar om träning.   Kalle föreläser även på fredag

Aron Andersson

Aron Andersson

Aron är en av Sveriges mest omtyckta äventyrare, inspiratörer och föreläsare. Genom att utföra otroliga äventyr som de flesta med full rörlighet aldrig ens skulle drömma om inspirerar han andra att se möjligheter – oavsett svårigheter.   Aron har genomfört utmaningar som krävt ovanlig styrka både mentalt och fysiskt och har bland mycket annat bestigit berg som Kebnekaise och Kilimanjaro, armcyklat från Malmö till Paris, simmat 37 km över Ålands hav och i hans senaste stora äventyr Pole of Hope, skidade han som första person i rullstol, 300km från kontinentkanten på Antarktis in till Sydpolen. Arons unika erfarenhet som professionell äventyrare har gett honom insikter om vikten av laganda och hur mental inställning kan göra hela skillnaden. Inte bara för att nå målet, utan också för att kunna njuta av resan på vägen dit.   Presenteras av  SAJ Förmedlingsbyrå Läs mer om Aron på www.saj.se

Ett steg i taget

Tommy Davidovic

Tänk om förändring, motivation och engagemang egentligen är mycket lättare än vi tror! Vad skulle det då innebära för dig eller din organisation?   Tommy har jobbat med människors förändring i över 10 år. Hans arbete har tagit honom på en resa där han jobbat med både barn och vuxna, chefer och medarbetare, entreprenörer och idrottare, samt utbrända och deprimerade. Detta har lett honom till övertygelsen att förändring är möjligt för alla, inte bara de med disciplin och kämpaglöd!   Men för att kunna skapa förändring, motivation och engagemang behöver vi tänka om. Vad händer om vi utgår från hur människan faktiskt fungerar och anpassar verksamheten efter människan och inte tvärtom?   Tommy föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

En gyllene stund i ZONEN

Dennis Westerberg

– Att vara den bästa version av mig själv, i alla lägen.   Dennis Westerberg är en prisbelönt föreläsare, författare och mental coach. 2016 fick han utmärkelsen "Årets föreläsare 2015" av SAJ.   – Hur finner vi glädje i livet, på jobbet, på gymmet och i motionsspåret? – Hur kan jag prestera som allra bäst, även i avgörande ögonblick? – Hur kan jag bibehålla min passion och glöd, även i svåra stunder? – Vad är FLOW och ”att vara i ZONEN”, egentligen?   Dennis föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå  

Barn och mat - att lära sig äta för livet!

Kajsa Lamm Laurin

– Att äta är det mest naturliga i livet, och något som vi alla njuter av mer eller mindre. Eller?! Nästa hälften av alla föräldrar upplever någon gång under uppväxten att deras barn har ätsvårigheter. Det kan röra sig om allt från att barnet vägrar äta annat än vitt bröd till frukostmackan till barn med så svåra oralmotoriska och sensoriska tillstånd så att barnet inte kan äta mer än någon tugga per måltid, och kanske inte ens vill komma till matbordet. Förskolan och skolan har en stor del i barnens ätutveckling, men det är inte alltid så lätt att förstå hur man som pedagog eller skolpersonal ska göra för att hjälpa barnet. Kajsa Lamm Laurin är legitimerad logoped med mångårig erfarenhet av att lära barn att äta. Hon är också författare till boken När ditt barn inte äter (Roos & Tegnér, 2015), som fått mycket uppmärksamhet i tv och tidningar. Kajsa håller många föreläsningar i ämnet, både för förskola, föräldrar och vårdpersonal, och har egen mottagning där hon utreder och behandlar ätsvårigheter. – Mat måste fungera. När maten inte funkar i familjen, så ställs hela livet på sin spets, och som förälder är det lätt att få tunnelseende och känna ångest och förtvivlan, säger Kajsa. – Ämnet barn och mat blir ibland behandlat med moralism och tyckande, och inte alltid med forskning och beprövad erfarenhet som grund. Det finns många många sätt att hjälpa familjer med barn som matkrånglar – med respekt för barnets upplevelse och förståelse för förälderns rädsla kan jag lösa upp många knutar runt matbordet, säger Kajsa.   Kajsa föreläser i samarbete med SAJ Förmedlingsbyrå

Tobaksbarn – 50kr och barnarbete på köpet

Hur tänker Sveriges unga kring sin hälsa och sitt engagemang för en hållbar utveckling? Kom och lyssna till en intervju med A Non Smoking Generations föreläsare samt ett smakprov av föreläsningen som får unga att tänka om.

Att leva hälsosamt behöver inte vara det minsta krångligt!


Karoline Pettersson, Stina Algulin

Dietisterna Stina och Karoline reder ut vad som egentligen är hälsosamt och vad som är nyttigt för vem. Vad ska vi äta för att må bra och är det okej att äta godis? Finns det ett superlivsmedel som löser allt och blir vi mer vältränade av mer protein?